Horthy tekercs – zabos

Aki Szendi-féle paleot követ, annak a zab kompromisszum, aki Jaminet TED-jét, annak nem. A zabban lévő avenin azoknak okozhat problémát, akik gluténérzékenyek!

Tészta:

Töltelék:

  • 2 tojásfehérje
  • Kevés paleo édesítés
  • Vaníliás xillit
  • Durvára darabolt/darált dió, esetleg pici fahéj, csipet só

Elkészítés:

  • A tészta anyagait összegyúrjuk, és 20 percet pihentetjük
  • Ezután a tésztát átgyúrjuk, és 2 sütőpapír között kb. 0,7 cm vastag téglalappá nyújtjuk
  • A tojásfehérjéket a sóval és az édesítőszerekkel kemény habbá verjük, majd a habot egyenletesen a tésztára kenjük
  • Jól megszórjuk a durvára darált dióval, és ízlés szerint pici fahéjjal
  • Óvatosan feltekerjük (csomó tojásfehérjét ki fog nyomni magából, de ez nem baj, majd a tekercsek tetejére azt rákenegethetjük), és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk
  • A csigákat kissé ellapítva vajazott sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (vigyázat, fog egy kicsit dagadni), és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

Nekem 150 fokon alsó-felső sütéssel 45 perc volt. (Adri)

  • Lassan süssük, hogy a tészta is át tudjon sülni – amikor pirulni kezd a széle, akkor jó.

Képeket külön küldtem el a telefonomról. Sajna a  recept elég zabos, de jobb tésztát nem tudtam kiötleni (eredetileg kelt tésztával készül…) ha van kedved, próbálj ki más megoldást…

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.