Szilvás pite torta

A receptet T. Livi küldte 2011.06.16-án

A kép a Google images-ről való.

A torta kompromisszumos a főzött gyümölcs miatt, melyből simán cukor lesz!

Plums pie with almond slices. Fresh and tasty on wooden desk

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mandula
  • 10 dkg szezámliszt
  • 10 dkg szőlőmag liszt
  • 10 dkg gesztenye liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg xilit – 10 csepp stevia (elhagyható)
  • 3 tojás
  • 1 sütőpor
  • 5-6 evőkanál kókusztej
  • 1 evőkanál ecet
  • Fahéj
  • Kb. 1 kg szilva vagy más, pitének való gyümölcs
  • Vékony gumikesztyű; a másik megoldás a vizes kéz:))

Elkészítés:

  • A fahéj kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát (igazság szerint inkább massza) egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomkodjuk. Ezt a műveletet gumikesztyűvel végeztem el, mert e nélkül az egész hozzáragadt a kezemhez. Készíts az asztalra egy vízzel teli edényt, és abba mártsd bele a kezed – ez is működik:))
  • Ha ez sikerült, akkor a  tésztát szilvákkal (az egyéb felsorolt gyümölcsökkel) kirakjuk, megszórjuk fahéjjal és mandula darabkákkal.
  • Szilva esetén – Nem tanácsolom a vörös szilvát, mert nagyon leveses és elázik tőle a sütemény,  vagy vegyesen kell használni más szilvafajtával.
  • Előmelegített sütőben (gázsütő 4-es fokozat, a villanyról fogalmam sincs) kb. 50 percig sütjük.
  • A lényeg, hogy a sütire néha ránézzünk, hogy oda ne égjen!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.