Tócsni – reszelt sárgarépával

A receptet Hazsu küldte 2013.03.19-én

Feltétként és „egytálételként” is finom.

„A fiamnak gyakran készítem tízóraira változatos fűszerezéssel. CBA-ban és Sparban lehet kapni cérnára gyalult sárgarépát zacskóban, …, így még egyszerűbb az elkészítése.”

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A 20 dkg zacskós reszelt sárgarépához adj – méretfüggően – kb. 3 tojást, maroknyi lisztkeveréket – pl. olajtalanított napraforgó, szezám, gesztenye pellet stb., annyit, hogy formázható legyen. A lisztkeverékkel egy egységes bevonat keletkezik. A fenti képen liszt nélkül – csak tojásba mártva és sütve készült a tócsni! (BB)
  • Ízesítsd ízlés szerint sóval, borssal és zúzott fokhagymával (lehet vörös hagymával is próbálkozni)
  • Forró zsiradékon tócsnikat süss! – Óvatosan told le a kanálról az adagot a forró zsírba, majd lapítsd szét; Pár perc után lehet fordítani

Avokádó krémet készíthetsz hozzá:

1 érett avokádóhoz 1 kicsi gerezd fokhagyma, fél citrom leve, só, bors, koriander, 4 cent olívaolaj. Botmixerrel összekeverjük, és kész.

Kínálhatsz hozzá további nyers zöldségeket.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.