Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1 kg filézett kacsamellet vágj vékony lapokra vagy kisebb csíkokra (természetesen lehet kevesebb is)
- 20 dkg szalonnát kockázz fel
- A sütőedény aljára tegyél 10 dkg kacsazsírt és a szalonnákat, majd dobd rá a csíkozott mell filét
- Sózd, borsozd, tegyél hozzá fokhagyma gerezdeket (3-4 db), szórd meg chili paprikával, 2 kávéskanálnyi piros paprikával, egy csipetnyi xukorral (még jobb, ha van kókuszvirág cukrod), önts az egész alá kb 1 dl vizet, és állandóan keverve pirítsd
- Amikor a hús már „megkapatott”, akkor önts az egészhez még 1 dl vizet, és hagyd róla lefőni a vizet
- Használj saláta hagymát, melyet vágd karikára – 2 fej -, és szórd meg vele a már kész ételt, és forgasd át
- Remek alternatíva dinsztelt vörös káposztával tálalni – apróra reszelt vörös káposztát – stílszerűen – kacsazsíron pirítottam meg!