Fűszeres kacsamell

Fűszeres kacsamell – Google

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 1 kg filézett kacsamellet vágj vékony lapokra vagy kisebb  csíkokra (természetesen lehet kevesebb is)
  • 20 dkg szalonnát kockázz fel
  • A sütőedény aljára tegyél 10 dkg kacsazsírt és a szalonnákat, majd dobd rá a csíkozott mell filét
  • Sózd, borsozd, tegyél hozzá fokhagyma gerezdeket (3-4 db), szórd meg chili paprikával, 2 kávéskanálnyi piros paprikával, egy csipetnyi xukorral (még jobb, ha van kókuszvirág cukrod), önts az egész alá kb 1 dl vizet, és állandóan keverve pirítsd
  • Amikor a hús már „megkapatott”, akkor önts az egészhez még 1 dl vizet, és hagyd róla lefőni a vizet
  • Használj saláta hagymát, melyet vágd karikára – 2 fej -, és szórd meg vele a már kész ételt, és forgasd át
  • Remek alternatíva dinsztelt vörös káposztával tálalni – apróra reszelt vörös káposztát – stílszerűen – kacsazsíron pirítottam meg!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.