Köménymagos pogácsa amarant lisztből

Hozzávalók:

  • 3 db tojás a tésztába
  • 1 db tojás (vagy maradék sárgája) a kenéshez
  • 50 dkg amarant liszt (Az amarant nem paleo, de a pellet igen!)
  • 3 púpozott evőkanál sertészsír (a mennyiséget akár növelni is lehet!) – meglepő módon minél zsírosabban ruganyos tésztát készítesz, annál finomabb lesz a pogácsa
  • Annyi víz, hogy ne folyjon, hanem jól formázható, ruganyos tészta legyen
  • Fűszerként sót, akár egy evőkanál őrölt köménymagot használj, azért, hogy az amarant természetes kissé kesernyés ízét jól elfedd
  • Természetesen kell a tésztába az elmaradhatatlan szódabikarbóna – 1 teáskanállal

Elkészítés:

  • A tésztából szaggass ízlésed szerint kisebb vagy nagyobb pogácsákat
  • A pogácsák tetejét kend be tojással és szórd meg egész köménymaggal
  • Előmelegített sütőben (180 fok), a hőt visszavéve közepesre – süsd a pogácsákat kb. 25 percig – Nyugodtan nézz rá!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.