Csokimousse (csokimussz) vagy csokihab

Az Ikeából hoztam el egy receptkártyát, amit paleosan kipróbálva mindenkit lenyűgöztem. Fiam dicsérete: „mint a bolti”. Hazsu

Hazsu receptje – 2013.04.14.

Hozzávalók:

  • 200 g étcsoki, vagy 23%-os kakaóvajas kakaópor
  • 1 dl kávé; kakaóporos megoldásnál + 1 dl víz
  • 6 tojás
  • xukor0stevia – Szendi
  • vagy édesítésként – rizsszirup, tápióka szirup, agave szirup – TED

Elkészítés:

  • Gőz fölött olvaszd fel a csokit, add hozzá a kávét  és keverd bele a tojássárgákat egyesével; opcionálisan + vizet és a kakaóvajas kakaó használata esetén a kakaót; a kávéba üsd bele a tojások sárgáját
  • Verd habbá a tojásfehérjét. Ehhez adj porcukorrá őrölt Xukor zérót, vagy valamilyen szirupot, mert a 85% csoki túl keserű lenne.
  • Kanalazd a csokis-kávés-tojásos alapba, és öntsd tálkákba, vagy egy nagyobb tálba
  • Könnyedén, de alaposan keverd össze, majd  fogyasztás előtt minimum 3 órára tedd hűtőbe
  • Amikor a csoki visszadermed, egy habos lukacsos csokicsodát kapunk, ami még másnap is tökéletes állagú
  • A csoki tetejére bármilyen gyümölcs illik – pl. banán karikák
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Csokimousse (csokimussz) vagy csokihab”

  1. Az étcsokit /mivel cukor van benne/ helyettesítem úgy,hogy kókuszzsírt olvasztok,kakaót és mézet vagy xilitet teszek bele.
    A tojásfehérjét meg lehet bolondítani egy kis kókusztejszínnel .
    Legutóbb fagyasztott szedret is tettem bele 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.