Narancsos mandulás süti kávékrémmel

A receptet MW küldte 2011.02.21-én

A Paleolihletről átköltöztetve 2013 áprilisában

narancsosmandulás800

A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 1 kg narancs
  • Őrölt magkeverék: 2 bögre mandula, 1 bögre szezám, 2 bögre mogyoró tetszés szerint arányban (ez kb. 30-35 dkg)
  • Kávéskanál szódabikarbóna
  • Egy marék mazsola, rumaromás vízbe áztatva
  • Egy evőkanál olvasztott vaj
  • Kis édesítőszer (a narancs édes, tehát ez el is maradhat a tésztából)
  • 4 tojás

Krém:

  • 5-10 dkg csoki ill kakaópor
  • 1 dl feketekávé
  • 5 dkg ghee
  • Édesítés (stevia, xilit)

Elkészítés:

  • A narancsokat óvatosan meghámozzuk, hogy a héj ne érintkezzen a belsejével (én almaecetes lemosást is alkalmaztam előtte); vagy vegyünk bio narancsot: az biztosan nincs gombaölő szerrel kezelve.
  • A magokat kiszedjük, majd robotgépben simára turmixoljuk a narancsokat
    Ebbe a rostos narancslébe keverjük az olvasztott gheet, a szétválasztott tojások sárgáját, a magkeveréket és a szódabikarbónát
    A tojások fehérjét habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a masszába
  • Papírral kibélelt sütőlapra öntjük, majd megszórjuk a mazsolával
  • Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük
  • Amikor kihűlt, középen kettévágjuk
  • A krémet gőz fölött készítjük el a hozzávalókból, majd teljes kihűlés után belekeverjük a gheet, és habosra kikeverjük
  • A krémet rákenjük az egyik lapra, majd ráborítjuk a másikat; végül a sütemény tetejét is megkenjük
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.