Hozzávalók 12 db-hoz:
- 3-4 db zöld alma – Lehetőleg zöld almát válassz, mert sütéskor ez a fajta alma ereszt legkevésbé levet
- 25 dkg darált sertés vagy baromfi hús
- Só, őrölt bors, chili paprika, pritamin paprikából készült paprika krém, fokhagyma por (lehet fokhagyma gerezd is) – a fűszerezés történjék ízlés szerint, de kb. mindegyikből egy kávéskanálnyi az ideális; esetleg a só lehet több
- 2 tojás
Elkészítés:
- Az almákat hámozd meg, magozd ki, és reszeld le
- Keverd össze a darált hússal és a fűszerekkel, majd a tojással is
- A muffin-sütő rekeszeit béleld ki muffin-papírral, és töltsd meg az almás-húsos keverékkel
- Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt fog megsülni
Übersetzer: Beatrix Nagy
Muffin mit Apfel und Fleisch
Zutaten (reicht für12 Stück):
- 3-4 Äpfel – Wenn es möglich ist, wählen Sie grünen Äpfel, weil er beim Backen wenig Saft lassen.
- 25 dkg Schweinehackfleisch oder Geflügelfleisch
- Salz, gemahlener Pfeffer, Chilischote, Paprikacreme aus Pritaminpaprika, Knoblauchpulver (oder Knoblauchzehe) – Würzen Sie nach Geschmack. (Zum Würzen ist 1 TL von jeden Gewürzen ideal, eventuell Salz kann mehr sein.)
- 2 Eier
Zubereitung:
- Äpfel schälen, vierteln und Kerngehäuse entfernen. Jedes Apfelstück mit einer Reibe zerkleinern.
- Äpfel, Hackfleisch, Gewürze und Eier werden in einem Topf gegeben und gut vermischt.
- Den Teig in Muffinformen verteilen. In jede Mulde Papierförmchen geben und den Teig darin füllen.
- Im vorgeheizten Ofen etwa 20 Minuten backen.
Alma helyett rakj bele cukkini-kompótot!
http://paleol-dal.blogspot.hu/2012/10/almas-paleocsinta.html
a poszt végén…