Almás-húsos muffin

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 3-4 db zöld alma – Lehetőleg zöld almát válassz, mert sütéskor ez a fajta alma ereszt legkevésbé levet
  • 25 dkg darált sertés vagy baromfi hús
  • Só, őrölt bors, chili paprika, pritamin paprikából készült paprika krém, fokhagyma por (lehet fokhagyma gerezd is) – a fűszerezés történjék ízlés szerint, de kb. mindegyikből egy kávéskanálnyi az ideális; esetleg a só lehet több
  • 2 tojás

Elkészítés:

  • Az almákat hámozd meg, magozd ki, és reszeld le
  • Keverd össze a darált hússal és a fűszerekkel, majd a tojással is
  • A muffin-sütő rekeszeit béleld ki muffin-papírral, és töltsd meg az almás-húsos keverékkel
  • Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt fog megsülni

 

Übersetzer: Beatrix Nagy

Muffin mit Apfel und Fleisch

Zutaten (reicht für12 Stück):

  • 3-4 Äpfel – Wenn es möglich ist, wählen Sie grünen Äpfel, weil er beim Backen wenig Saft lassen.
  • 25 dkg Schweinehackfleisch oder Geflügelfleisch
  • Salz, gemahlener Pfeffer, Chilischote, Paprikacreme aus Pritaminpaprika, Knoblauchpulver (oder Knoblauchzehe) – Würzen Sie nach Geschmack. (Zum Würzen ist 1 TL von jeden Gewürzen ideal, eventuell Salz kann mehr sein.)
  • 2 Eier

Zubereitung:

  • Äpfel schälen, vierteln und Kerngehäuse entfernen. Jedes Apfelstück mit einer Reibe zerkleinern.
  • Äpfel, Hackfleisch, Gewürze und Eier werden in einem Topf gegeben und gut vermischt.
  • Den Teig in Muffinformen verteilen. In jede Mulde Papierförmchen geben und den Teig darin füllen.
  • Im vorgeheizten Ofen etwa 20 Minuten backen.
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Almás-húsos muffin”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.