Bermar receptje a TT-blogról – 2010.08.15.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kókuszliszt
- 10 dkg ghee
- 1 evőkanál kókuszliszt vagy szezámliszt a ghee-hez
- 1 evőkanál méz és/vagy xukor
- 1,5 dl víz vagy 1,5 dl kókusztej
- 2 evőkanál kakaó
- 1 kávéskanál fahéj
- Fél csésze aszalt szílva
Elkészítés:
Piskóta:
- Verd fel a 6 tojás fehérjét pici sóval
- Add hozzá a 4 sárgáját
- Keverd az eddigiekhez az 1 evőkanál mézet vagy xukrot
- Keverj a masszába lassú mozdulattal 6 kanál kókuszlisztet
- Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibélelt kisebb mély tepsibe
- Előmelegített sütőben süsd a tésztát tűpróbáig – kb. 20′
Krém:
- 10 dkg vajhoz tegyél kókuszlisztet vagy szezámlisztet, amennyi felveszi a vajat, de még folyós állagú marad
- Mézet vagy xukrot tegyél hozzá ízlés szerint
- Lassú tűzön kevergesd a vajas masszát fehéredésig
- Önts hozzá kb. másfél deci vizet, de krémes állagú kókusz tejjel még krémesebb lesz, és keverd addig, míg pudingszerű nem lesz
- A krémet válaszd ketté, egyikbe szórj kakaót, a másikba pedig fahéjat és apróra vágott aszalt szilvát.
- Vágd lapokra a piskótát és a krémekkel kend meg
- Ha a piskóta laposra sikerült, akkor a kétféle krémmel a tetejét díszítsd, ha pedig ketté tudod vágni, akkor a sötétebb és a halványabb krémet a sütilapok közé, illetve a tetejére kend
A HABBA AZÉRT KELL EGY CSIPETNYI SÓ, HOGY KEMÉNYEBBRE SIKERÜLJÖN FELVERNI!
Az eredeti receptet 100%-sá tettem azzal, hogy kihagytam a Bermar által használt zablisztet, amit ő a ghee állagának sűrítésére használ!!!