Szilvás-csokis-kókuszos piskóta

Szilvás-kókuszos süti – Google

Bermar receptje a TT-blogról – 2010.08.15.

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kókuszliszt
  • 10 dkg ghee
  • 1 evőkanál kókuszliszt vagy szezámliszt a ghee-hez
  • 1 evőkanál méz és/vagy xukor
  • 1,5 dl víz vagy 1,5 dl kókusztej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 kávéskanál fahéj
  • Fél csésze aszalt szílva

Elkészítés:

Piskóta:

  • Verd fel a 6 tojás fehérjét pici sóval
  • Add hozzá a 4 sárgáját
  • Keverd az eddigiekhez az 1 evőkanál mézet vagy xukrot
  • Keverj a masszába lassú mozdulattal 6 kanál kókuszlisztet
  • Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibélelt kisebb mély tepsibe
  • Előmelegített sütőben süsd a tésztát tűpróbáig – kb. 20′

Krém:

  • 10 dkg vajhoz tegyél kókuszlisztet vagy szezámlisztet, amennyi felveszi a vajat, de még folyós állagú marad
  • Mézet vagy xukrot tegyél hozzá ízlés szerint
  • Lassú tűzön kevergesd a vajas masszát fehéredésig
  • Önts hozzá kb. másfél deci vizet, de krémes állagú kókusz tejjel még krémesebb lesz, és keverd addig, míg pudingszerű nem lesz
  • A krémet válaszd ketté, egyikbe szórj kakaót, a másikba pedig fahéjat és apróra vágott aszalt szilvát.
  • Vágd lapokra a piskótát és a krémekkel kend meg
  • Ha a piskóta laposra sikerült, akkor a kétféle krémmel a tetejét díszítsd, ha pedig ketté tudod vágni, akkor a sötétebb és a halványabb krémet a sütilapok közé, illetve a tetejére kend

A HABBA AZÉRT KELL EGY CSIPETNYI SÓ, HOGY KEMÉNYEBBRE SIKERÜLJÖN FELVERNI!

Az eredeti receptet 100%-sá tettem azzal, hogy kihagytam a Bermar által használt zablisztet, amit ő a ghee állagának sűrítésére használ!!!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.