Mákos-répás-morzsás süti

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál makadámdió liszt (egyéb világos liszt, vagy magőrlemény is megfelel!)
  • Két közepes sárgarépa szálasra metélve, vagy készen kapható 25 dkg
  • 2 evőkanál darált mák
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Késhegynyi stevia
  • Fél bögre porxukor

Elkészítés:

  • A tojások habját verd fel félkeményre
  • A tojások sárgáját keverd el a sárgarépa szálakkal
  • Óvatosan – adagolva – alacsony fokozaton keverve add a tojásos répát a habhoz
  • Ugyanilyen óvatosan, szitálva – forgatva – keverd ki a lisztet is a habbal, majd a mákkal
  • Zsírpapírral kibélelt formában, előmelegített sütőben – közepes lángon süsd a tésztát tűpróbáig – kb. 20′
  • Végül a sütemény tetejét szórd meg porxukorral
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.