Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 3 evőkanál makadámdió liszt (egyéb világos liszt, vagy magőrlemény is megfelel!)
- Két közepes sárgarépa szálasra metélve, vagy készen kapható 25 dkg
- 2 evőkanál darált mák
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Késhegynyi stevia
- Fél bögre porxukor
Elkészítés:
- A tojások habját verd fel félkeményre
- A tojások sárgáját keverd el a sárgarépa szálakkal
- Óvatosan – adagolva – alacsony fokozaton keverve add a tojásos répát a habhoz
- Ugyanilyen óvatosan, szitálva – forgatva – keverd ki a lisztet is a habbal, majd a mákkal
- Zsírpapírral kibélelt formában, előmelegített sütőben – közepes lángon süsd a tésztát tűpróbáig – kb. 20′
- Végül a sütemény tetejét szórd meg porxukorral