Almás süti

A receptet és a képet MW küldte 2011.02.19-én

almássüti

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált mandula
  • 3 db tojás (2 a tésztába + 1 a kenéshez)
  • Paleolit édesítő – stevia vagy nyírfacukor
  • 10 dkg ghee
  • Kb. 10 dkg durvára őrölt dió
  • 2-3 nagyobb vagy 3-5 kisebb alma vékonyra szeletelve
  • Fahéj
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • Darált mandulából, 2 tojásból, xukorból, ghee-ből összekeverjük a hozzávalókat
  • A linzertésztát egy darabig a hűtőben pihentetjük
  • A tésztát két db sütőpapír között kerekre nyújtjuk, és lapos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a széle a perem tetejéig érjen.
  • Ezt a fészket megszórjuk a durvára darált dióval, majd megtöltjük vékonyra szeletelt és fahéjjal fűszerezett almával
  • Ennek az alapnak a tetejére egy második kinyújtott lap kerül, ennek mérete a tortaforma alja legyen
  • Az egész tetejét egy elkevert tojással megkenjük, majd a sütit megsütjük
  • Az almás sütit hidegen érdemes szeletelni
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.