WANG – tojásos kínai leves

Wang tojásos kínai leves – A kép a Google images-ről való. Elkészítettem természetesen jómagam is, de messze nem sikerült ilyen jó fényképet készítenem a levesről!

Giz receptje, küldte 2010.08.16-án

Nagyon kevés hagymával ketogénbe is belefér!

Hozzávalók (1 személyre):

  • 0,5 dl olíva olaj
  • 1 csokor újhagyma, használd fel az újhagyma zöld szárát is!
  • 2 db hámozott paradicsom
  • Só, csili-paprika, kínai só, (szójaszósz van az eredeti kínai receptben; csak fermentált (sokáig érlelt) szóját lehet használni – ez paleo, egyébként a szója nem paleo!) – Inkább hagyjuk el!!!
  • Húslé vagy zöldséglé (pl. maradék leves vagy bio kocka-leves)
  • 1 db tojás
  • Fél csomag petrezselyem (eredetileg koriander)

Elkészítés:

  • Wokban melegíts fel kevés olajat, majd ebbe dobd bele a feldarabolt újhagymát, a hámozott paradicsomokat, sózd meg, és addig pirítsd, amíg el nem tűnik a zöldségekből a nedvesség
  • Ekkor a pirított zöldségeket öntsd fel húslével vagy zöldséglével, és forrald össze az alapot a lével
  • Ízesítsd a levest kínai sóval (sóval),  lehet bele tenni csili-paprikát is
  • A tojásokat verd fel, és csorgasd a forrásban lévő levesbe
  • Végül fél csomag (egy jó nagy marék) petrezselymet (eredetileg koriandert) vágj fel apróra, és szórd a leves tetejére

VÉGÜL BOLDOG MOSOLLYAL KANALAZD BE!

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “WANG – tojásos kínai leves”

  1. Gondoltam, azért csodálkoztam hogy szójaszósz van a receptben. Bár igaz, az erjesztett szója az valamivel jobb, de gondolom nem 100% paleo.

  2. A receptet javítottam. A fermentált – hosszú hónapokig érlelt szója a paleoban elfogadható -, de azt javaslom, hogy inkább teljesen hagyjuk el, mert ilyen feldolgozottságú szójához Magyarországon nem igen lehet hozzájutni. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.