Cukkini saláta bacon pörccel

Cukkini saláta bacon pörccel

Jamie Oliver után szabadon


Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Krumplihámozóval szeletelj fel vékony lapokra annyi cukkinit, amennyit a létszám megkíván – részemről 2 db közepes szál
  • Készítsd el a mártást, melyet csak a saláta fogyasztásakor keverd el a cukkinivel, mert különben a zöldség a citromtól és sótól-xukortól összefonnyad

Mártás:

  • Két tojás sárgáját üsd bele a salátás tálba
  • Egy diónyi nagyságú gyömbért reszelj rá
  • 2 evőkanál xukor 0-t és egy csipet sót tegyél az egyveleghez (Kóstolj! -, és ízlés szerint módosíts!)
  • 1 nagyobb db citrom felének a levét locsold rá az alapra
  • 7-8 db mentalevelet gyúrj össze, és vágd fel apróra, majd tedd ezt is a mártásba
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olajat is tegyél hozzá
  • Végül a mártást alaposan keverd ki
  • A cukkini lapokat halmozd rá a mártásra, és majd csak a saláta fogyasztásakor keverd össze

Díszítés:

  • Bacon szeletek mindkét oldalát teflon edényben süsd ropogósra; meglepő, de egy kevés zsírt lehet a bacon szeletekre tenni, hogy ropogósabb legyen
  • 1 nagy gerezd fokhagymát tisztítás nélkül nyomj össze, és tedd a sülésben lévő bacon szeletek mellé
  • Végül megszórhatod egész köménymaggal -, nekem éppen elfogyott!
  • A sült bacon zsírját is öntsd a cukkinire, és egy kevés olíva olajat is önthetsz még rá
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.