Jamie Oliver után szabadon
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Krumplihámozóval szeletelj fel vékony lapokra annyi cukkinit, amennyit a létszám megkíván – részemről 2 db közepes szál
- Készítsd el a mártást, melyet csak a saláta fogyasztásakor keverd el a cukkinivel, mert különben a zöldség a citromtól és sótól-xukortól összefonnyad
Mártás:
- Két tojás sárgáját üsd bele a salátás tálba
- Egy diónyi nagyságú gyömbért reszelj rá
- 2 evőkanál xukor 0-t és egy csipet sót tegyél az egyveleghez (Kóstolj! -, és ízlés szerint módosíts!)
- 1 nagyobb db citrom felének a levét locsold rá az alapra
- 7-8 db mentalevelet gyúrj össze, és vágd fel apróra, majd tedd ezt is a mártásba
- 2 evőkanál extra szűz olíva olajat is tegyél hozzá
- Végül a mártást alaposan keverd ki
- A cukkini lapokat halmozd rá a mártásra, és majd csak a saláta fogyasztásakor keverd össze
Díszítés:
- Bacon szeletek mindkét oldalát teflon edényben süsd ropogósra; meglepő, de egy kevés zsírt lehet a bacon szeletekre tenni, hogy ropogósabb legyen
- 1 nagy gerezd fokhagymát tisztítás nélkül nyomj össze, és tedd a sülésben lévő bacon szeletek mellé
- Végül megszórhatod egész köménymaggal -, nekem éppen elfogyott!
- A sült bacon zsírját is öntsd a cukkinire, és egy kevés olíva olajat is önthetsz még rá