Mákos pite

Hozzávalók:

Tészta:

    • 4 db tojás
    • 4 evőkanál kókuszliszt
    • 4 evőkanál gesztenyeliszt
    • 3 evőkanál sertészsír
    • Késhegynyi NaturCookta szódabikarbóna (más szóda is megfelelő!)
    • Csipetnyi só
    • Víz

Mákkrém:

    • 20 dkg őrölt mák
    • 4 evőkanál mák pellet
    • 4 evőkanál kókuszzsír (itt fontos, a kihűlés utáni dermedés miatt!)
    • 3 db tojás
    • Paleolit édesítő – pl. stevia, xukor, xukor0 vagy sacharin
    • Mazsola
    • 1,5-2 dl magtej (pl. kesudiótej)

Elkészítés:

  • Alaposan keverd ki a tészta hozzávalóit, és önts a tésztához annyi vizet, hogy kenhető massza legyen
  • Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit; mindeközben gyújtsd be a sütőt, hogy forrósodjék
  • A sütőpapírra kend rá a tésztát
  • A mákkrém hozzávalóit is a kókuszzsír kivételével keverd el alaposan, állandó keverés mellett magtejben főzd meg
  • Amikor a főzött mák és pellet kész, akkor keverd bele a kókuszzsírt, majd kend rá a tésztára
  • A sütőt állítsd közepes lángra, és kb. 20 perc alatt elkészül a sütemény
  • A mákkrém puhának tűnik amíg nem veszed ki, és kis idő után a benne lévő kókuszzsír miatt meg nem dermed; a tészta széle kezd pirosodni, a mákon egy hártya keletkezik – ekkor van kész!
  • A sütemény tetejét szórd meg porxukorral és mazsola szemekkel
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.