Pirított-párolt csirkecomb – cukkinivel, padlizsánnal, …, akár gombával

Hozzávalók 3-4 főre:

  • 1 kg csirkecomb (A magam részéről
    előnyben részesítem a comb felsőt!) – csonttal vagy filézve
  • 1 evőkanál zsír (lehet ennél kevesebb is!)
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 1 nagyobb szál cukkini
  • 10-20 dkg gomba (elhagyható!)
  • Só, őrölt bors, egy evőkanál balzsamecet, néhány kisebb szál rozmaring, egy nagy fej fokhagyma, egy nagyobb vörös hagyma
  • 1,5-2 dl víz

Elkészítés:

  • A csirkecombokat a bőrös oldalán mélyebb teflon serpenyőben kevés zsíron pirítsd meg, vedd ki az edényből és tedd félre
  • A hámozatlan jól megmosott padlizsánt és cukkinit vágj apró kockákra, és dobd bele a zsírba, melyben a csirkecombok pirultak, és egy kicsit pirítva alaposan keverd át
  • Karikázz fel egy nagy fej vörös hagymát, továbbá pucolatlanul, csak a fejét levágva helyezz a zöldségek közé egy fej fokhagymát, és helyezd vissza a serpenyőbe a csirkecombokat
  • Ekkor következik a fűszerezés a fentiekben leírtakkal
  • Végül engedd fel, nem több, mint 1,5-2 dl vízzel az ételt, és az edényt lefedve főzd-párold kb. 15-20′-ig
  • A magam részéről második körben a maradéknál tettem az alapléhez gombát, így lett a második étkezés ebből az egytálételből gombás változat
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.