Hozzávalók 3-4 főre:
- 1 kg csirkecomb (A magam részéről
előnyben részesítem a comb felsőt!) – csonttal vagy filézve - 1 evőkanál zsír (lehet ennél kevesebb is!)
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 nagyobb szál cukkini
- 10-20 dkg gomba (elhagyható!)
- Só, őrölt bors, egy evőkanál balzsamecet, néhány kisebb szál rozmaring, egy nagy fej fokhagyma, egy nagyobb vörös hagyma
- 1,5-2 dl víz
Elkészítés:
- A csirkecombokat a bőrös oldalán mélyebb teflon serpenyőben kevés zsíron pirítsd meg, vedd ki az edényből és tedd félre
- A hámozatlan jól megmosott padlizsánt és cukkinit vágj apró kockákra, és dobd bele a zsírba, melyben a csirkecombok pirultak, és egy kicsit pirítva alaposan keverd át
- Karikázz fel egy nagy fej vörös hagymát, továbbá pucolatlanul, csak a fejét levágva helyezz a zöldségek közé egy fej fokhagymát, és helyezd vissza a serpenyőbe a csirkecombokat
- Ekkor következik a fűszerezés a fentiekben leírtakkal
- Végül engedd fel, nem több, mint 1,5-2 dl vízzel az ételt, és az edényt lefedve főzd-párold kb. 15-20′-ig
- A magam részéről második körben a maradéknál tettem az alapléhez gombát, így lett a második étkezés ebből az egytálételből gombás változat