Sóska-ananász jégkrém

Sóska-ananász jégkrém – A kép a Google images-ről való.

A receptet és a kis képeket Reisz Ilona küldte

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Sóskaleveleket főzzél, majd turmixold; vagy mélyhűtött sóskát (0,5 kg) engedj fel.
  • 2-3 közepes almát hámozz meg, és szintén turmixold össze a sóskakrémmel; az almát együtt is főzheted a sóskával.
  • Fűszerezd – mondjuk ezt a mennyiséget 1 kávéskanál gyömbérrel, 2-3 evőkanál citromlével.
  • Xukrozd az egészet egy kicsit eltúlozva, mert a mélyhűtés után az édes íz kevésbé érezhető – Remek választás a Xukor0 4x stevia, s abból is 2 dkg (egy evőkanállal) – AIP-osok elégedjenek meg az alma édesítő erejével, esetleg 1 tk. napi adagnak megfelelő mézet tegyenek a turmixba.
  • Önts 1 evőkanál kókuszolajat az egészhez, tovább legalább 2 dl kókusztejet vagy sűrű kókusztejszínt.
  • Ez a sóskás egyveleg finom jégkrémmé varázsolható; pikáns és édes lesz!
  • Öntheted jégkockatartóba is.

Reisz Ilona képei:

sóskajégkrémkockasóskajégkrém

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Sóska-ananász jégkrém”

  1. Szia 🙂

    Megcsináltam tegnap, fenomenális lett!!! Az alig 5 hónapos kisfiammal megnyalattam és rendesen remegett érte 🙂
    Szeretem az oldaladat, csak így tovább!

    Köszönöm
    Dóri

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.