Szalámis, olíva bogyós paleo pizza

Érdemes várni, míg langyos lesz, mert a nem búzaliszt alap a sok hozzávaló alatt viszonylag lágy, amíg a pizza forró! BB

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 4 evőkanál világos lisztet (kókusz kivételével!, miután az íze átütő) keverj össze 2 egész tojással és egy evőkanál zsírral, egy kevés vízzel, hogy a tészta összeálljon, és kenhető legyen
  • Egy pizza formát zsírozz ki és hints be valamilyen paleo liszttel
  • A tésztát lapogasd, kend bele a formába belisztezett kézzel, hogy könnyebben tudjál dolgozni
  • Házi kechup-pal vonj a tésztára egy réteget, majd kemény sajtot reszelj erre,  jó minőségű – adalék-mentes szalámival, vékony karikákkal rakd ki a tészta felületét
  • Egy kisebb nyers uborkát is karikázhatsz a pizzára
  • Olívabogyó legyen a következő feltét, majd ismét némi reszelt kemény sajt

A pizzát sütésre előkészítheted, és fogyasztás előtt kell megsütni. Számításom szerint max. 15 perc lesz – előmelegített sütőben, közepes lángon!

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Szalámis, olíva bogyós paleo pizza”

    1. Kedves Panki, szerintem nem kell. Én is gondoltam rá eredetileg. Annyira vékony lett a tészta elkenve, hogy fölösleges. Ha teszel bele, azzal nem rontasz rajta 😀

  1. Nagyon jól néz ki, kipróbálom!

    Bár nem vagyok paleo, de hasonló étrenden élek most egy darabig, glutén, tejtermék, finomított cukormentesen, és nagyon sokat segít a honlapod, köszönöm!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.