Zsebes szalonna – csirkehússal, zöldséggel

Hozzávalók:

    • A sütőedény méretétől is függ, hogy
      mennyi kolozsvári szalonna szükséges a kibéleléshez (vagy bacon) – nekem 70 dkg-ra volt szükségem
    • 20-30 dkg vegyes leveszöldség vagy mélyhűtött tepsis zöldségnek való – karfiol, sárgarépa, karalábé, paszternák
    • 20-30 dkg apróra vágott nyers csirkehús + 1 fej vöröshagyma + 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 db tojás; AIP-ban 1 ek. zselatin 1 dl forró csapvízben feloldva = 1 tojás, tehát a mennyiség duplájára lesz szükség!
    • 5 dkg reszelt parmezán (elhagyható); AIP-ban nem!
Elkészítés:
    • A szalonnával béleld ki a mély sütőedényt úgy, hogy majd könnyedén be tudd borítani a tölteléket.
    • Keverd össze a vegyes zöldséget a csirkehússal, a hagymákkal, vagy, mint én a maradék csirkepörkölttel.
    • Üss a keverékhez 2 egész tojást (AIP-ban vízben oldott zselatint), és jól keverd el, majd halmozd rá a szalonnára.
    • Reszeld rá a sajtot a töltelékre.
    • A szalonnával „pólyázd” be a tölteléket.
    • Közepes lángon 20-25 perc alatt fog az étel átsülni.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Zsebes szalonna – csirkehússal, zöldséggel”

  1. Kedves Márta!
    Imádom a receptjeit 😀 ez az ízvilág teljesen közel áll hozzám és hát ez a recept valami mennyei, brutálisan jó 🙂 Viszont nekem nem volt elég a 20-25 perc süti, mert a husi benne nem puhult meg, úgyhogy letakartam fóliával, hogy a bacon ne égjen meg és így sütöttem tovább 🙂 köszönöm a finom recepteket! Köszönettel: T.Szilvia

    1. Kedves Szilvi, A pozitív visszajelzések mindig nagyon jólesnek. Elképzelhető, hogy én a csirkehúst vékonyabbra vágtam, már nem emlékszem. A lényeg, hogy te egy szakácsművésznő vagy, és ügyesen megoldottad a kérdést. A konyhában szükség van a gyakorlatra, a kreatívitásra és arra, hogy feltaláljuk magunkat. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.