Hozzávalók:
-
- A sütőedény méretétől is függ, hogy
mennyi kolozsvári szalonna szükséges a kibéleléshez (vagy bacon) – nekem 70 dkg-ra volt szükségem - 20-30 dkg vegyes leveszöldség vagy mélyhűtött tepsis zöldségnek való – karfiol, sárgarépa, karalábé, paszternák
- 20-30 dkg apróra vágott nyers csirkehús + 1 fej vöröshagyma + 2-3 gerezd fokhagyma
- Só
- 2 db tojás; AIP-ban 1 ek. zselatin 1 dl forró csapvízben feloldva = 1 tojás, tehát a mennyiség duplájára lesz szükség!
- 5 dkg reszelt parmezán (elhagyható); AIP-ban nem!
- A sütőedény méretétől is függ, hogy
Elkészítés:
-
- A szalonnával béleld ki a mély sütőedényt úgy, hogy majd könnyedén be tudd borítani a tölteléket.
- Keverd össze a vegyes zöldséget a csirkehússal, a hagymákkal, vagy, mint én a maradék csirkepörkölttel.
- Üss a keverékhez 2 egész tojást (AIP-ban vízben oldott zselatint), és jól keverd el, majd halmozd rá a szalonnára.
- Reszeld rá a sajtot a töltelékre.
- A szalonnával „pólyázd” be a tölteléket.
- Közepes lángon 20-25 perc alatt fog az étel átsülni.
Kedves Márta!
Imádom a receptjeit 😀 ez az ízvilág teljesen közel áll hozzám és hát ez a recept valami mennyei, brutálisan jó 🙂 Viszont nekem nem volt elég a 20-25 perc süti, mert a husi benne nem puhult meg, úgyhogy letakartam fóliával, hogy a bacon ne égjen meg és így sütöttem tovább 🙂 köszönöm a finom recepteket! Köszönettel: T.Szilvia
Kedves Szilvi, A pozitív visszajelzések mindig nagyon jólesnek. Elképzelhető, hogy én a csirkehúst vékonyabbra vágtam, már nem emlékszem. A lényeg, hogy te egy szakácsművésznő vagy, és ügyesen megoldottad a kérdést. A konyhában szükség van a gyakorlatra, a kreatívitásra és arra, hogy feltaláljuk magunkat. Márta