Tökpüré – „Krumplipüré”

Egészen különleges főzeléket kreáltam, mely a krumplipürére hasonlít! Nagyon finom!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0,5 kg gyalult tököt főzz meg 2 dl magtejben (zsírossága miatt a legjobb a kesutej); Cocomast ajánlok AIP-osoknak!
  • Amikor megfőtt, turmixold az egészet össze.
  • Fűszerezd 2-3 kávéskanál szerecsendióval – AIP-ban gyömbérrel, kb. egy kávéskanál sóval és 2 kávéskanál xukor zéróval; AIP esetén glicinnel vagy almapürével.
  • Végül önts hozzá 2 evőkanál extra szűz olívaolajat, vagy két evőkanál jászvajat (ghee-t), vagy akár sertészsírt.
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Tökpüré – „Krumplipüré””

Hozzászólás a(z) Zolika817 bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.