Szilvás-almás mákos

Hozzávalók egy nagyobb tepsihez:

  • 9 db tojás
  • 5 evőkanál Natur Cookta mákliszt vagy finomra őrölt mák
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Késhegynyi XukorZéro 5x stevia
  • Negyed kg hámozott alma – A nyári almát a mélyhűtőből vettem elő!
  • 1 kg felezett, magozott szilva – Én mélyhűtve teszem el a gyümölcsöt, tehát onnan kivéve!
  • 2 evőkanál xukorzéro
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 9 db zselatinlap, vagy legalább 3 zacskó tortazselé

Elkészítés:

  • A 9 tojás fehérjét kevés citromlé és a stevia hozzáadásával
    kemény habbá verd fel, majd keverd el benne a sárgáját
  • Az 5 evőkanál máklisztet nagyon óvatos keveréssel, úgy, hogy a levegő a habból ne illanjon el, vegyítsed a tojáshabbal
  • Zsírpapírral kibélelt sütőformában – előmelegített sütőben, közepes lángon – süsd a tésztát tűpróbáig
  • Vedd le a papírt a tésztáról és „pucéran” borítsd vissza a mély tepsibe
  • 25 dkg almát pépesítsd turmixgépben hozzáadott 2 evőkanál xukorral, a fahéjjal; majd adj hozzá 2 evőkanál citromlevet, hogy ne barnuljon meg az alma
  • 1 kg szilvát félkemény állapotban lehet már turmixolni, tehát ez következik
  • Az almapépből 0,5 dl-nyit vegyél ki egy kisebb edénybe, és az előzetesen hideg vízben felolvasztott zselatin lapokat – a zacskón lévő előírást betartva – főzd össze, majd öntsd hozzá az almához
  • A tésztát kend meg zselatinos almapéppel
  • A szilvával hasonlóan járj el, mint az almával, csak 6 zselatin lapot használj
  • Befejezésként ezt a gyümölcspépet kend rá a süteményre
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Szilvás-almás mákos”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.