Hozzávalók egy nagyobb tepsihez:
- 9 db tojás
- 5 evőkanál Natur Cookta mákliszt vagy finomra őrölt mák
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Késhegynyi XukorZéro 5x stevia
- Negyed kg hámozott alma – A nyári almát a mélyhűtőből vettem elő!
- 1 kg felezett, magozott szilva – Én mélyhűtve teszem el a gyümölcsöt, tehát onnan kivéve!
- 2 evőkanál xukorzéro
- 2 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál citromlé
- 9 db zselatinlap, vagy legalább 3 zacskó tortazselé
Elkészítés:
- A 9 tojás fehérjét kevés citromlé és a stevia hozzáadásával
kemény habbá verd fel, majd keverd el benne a sárgáját - Az 5 evőkanál máklisztet nagyon óvatos keveréssel, úgy, hogy a levegő a habból ne illanjon el, vegyítsed a tojáshabbal
- Zsírpapírral kibélelt sütőformában – előmelegített sütőben, közepes lángon – süsd a tésztát tűpróbáig
- Vedd le a papírt a tésztáról és „pucéran” borítsd vissza a mély tepsibe
- 25 dkg almát pépesítsd turmixgépben hozzáadott 2 evőkanál xukorral, a fahéjjal; majd adj hozzá 2 evőkanál citromlevet, hogy ne barnuljon meg az alma
- 1 kg szilvát félkemény állapotban lehet már turmixolni, tehát ez következik
- Az almapépből 0,5 dl-nyit vegyél ki egy kisebb edénybe, és az előzetesen hideg vízben felolvasztott zselatin lapokat – a zacskón lévő előírást betartva – főzd össze, majd öntsd hozzá az almához
- A tésztát kend meg zselatinos almapéppel
- A szilvával hasonlóan járj el, mint az almával, csak 6 zselatin lapot használj
- Befejezésként ezt a gyümölcspépet kend rá a süteményre
IMÁDOM!