Édes kenyér – tökkel vagy almával lazítva

A Google images-ről választottam egy képet, mert az eredeti nagyon gyenge minőségű.

Czifra Gertrúd receptje

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2 evőkanál valamilyen paleo édesítő
  • 2 evőkanál xilit
  • Fahéj
  • 1 evőkanál sertészsír, vagy jászvaj (ghee)
  • 10 szem mazsola
  • kb. 30 dkg főzött tök kinyomkodva; vagy  3 reszelt alma kinyomkodva a levet
  • 8 evőkanál szezámmag
  • 16 evőkanál őrölt mag (dió, mandula, kesudió) vagy mákliszt, vagy lenmagliszt – válassz két- vagy többfélét, de ne legyen több 16 evőkanálnál
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • Habverővel keverd ki a zsiradékkal a tojások sárgájával
  • Ebbe a keverékbe dobj be minden hozzávalót
  • A tojások fehérjét verd kemény habbá és forgasd össze a masszával
  • Vekni vagy őzgerinc formában – 35 perc alatt süsd meg a sütit 180 fokon
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.