Czifra Gertrúd receptje
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 2 evőkanál valamilyen paleo édesítő
- 2 evőkanál xilit
- Fahéj
- 1 evőkanál sertészsír, vagy jászvaj (ghee)
- 10 szem mazsola
- kb. 30 dkg főzött tök kinyomkodva; vagy 3 reszelt alma kinyomkodva a levet
- 8 evőkanál szezámmag
- 16 evőkanál őrölt mag (dió, mandula, kesudió) vagy mákliszt, vagy lenmagliszt – válassz két- vagy többfélét, de ne legyen több 16 evőkanálnál
- Késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
- Habverővel keverd ki a zsiradékkal a tojások sárgájával
- Ebbe a keverékbe dobj be minden hozzávalót
- A tojások fehérjét verd kemény habbá és forgasd össze a masszával
- Vekni vagy őzgerinc formában – 35 perc alatt süsd meg a sütit 180 fokon