Paleo cipó

…, és megszületett 😀 Az igazi 😀 … Ettberger Gabriella Paleolit Életmód FB-csoport és a saját „Tepertős pogácsa, az igazi” ötletek alapján sikerült megsütnöm az eddigi legfinomabb paleo cipómat.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 4 db tojást keverj fel villával, és adj hozzá egy bő maréknyi turmixolt cukkinit (gyalult tököt, vagy akár kígyóuborkát) Meg kell, hogy valljam, hogy én tettem uborkát hozzá, mert nem volt itthon csak egy falatnyi cukkinim, és nagyon jól sült el a dolog 😀
  • Világos paleo pelleteket szórj hozzá – 5 evőkanál NaturCookta mandula liszt, 4 evőkanál NaturCookta szezámliszt (amaránt lisztből, makadámdió lisztből is nyugodtan sütheted, sőt őrölt mandulából is) /a magok fogyasztását azonban ne vidd túlzásba a fitátok miatt!/ –> A lényeg, hogy tojás méret függő is a dolog, tehát annyi lisztet tegyél a tojásokhoz, hogy se nem sűrű, se nem híg, könnyen formázható masszát nyerjél.
  • 1 evőkanál chia-magot önts a tésztához a nedvesség felszívódásáért
  • Fűszerek: só ízlés szerint, őrölt köménymag bőségesen (2 kávéskanálnyi)
  • 1 lapos evőkanál (2 dkg!) szódabikarbónát is önts hozzá és locsolj a tésztába 1 kávéskanálnyi citromot
  • 2 méretes evőkanállal tegyél a keverékhez sertészsírt
  • Végül az egészet alaposan keverd össze
  • Melegítsd elő a sütőt
  • Halmozz evőkanálnyi tészta gombócokat egy nagy méretű tepsibe
  • A halmokat megszórhatod hántolt tökmaggal, de természetesen el is hagyható
  • Közepesnél kisebb lángon – kb. 200 fokon – süsd a cipókat, amíg megemelkednek és megpirulnak – ez kb. 15-20 perc lesz

 

Print Friendly, PDF & Email

5 thoughts on “Paleo cipó”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.