A receptet Nagy Szilvi küldte
Jégkrém
Hozzávalók:
- Bármilyen magtej (a végsőnek elképzelt mennyiségben) – kókusz – a TED-ben ezt javaslom leginkább!!!, kesudió, mandula
- Kakaópor (vagy gyümölcs)
- Stevia+xilit; rizs, tápióka szirup (TED)
- 2 késhegynyi agar-agar (a jégkrémnél akár el is hagyható!); újabb sűrítő anyag a NoCarb liszt
- Ha pudingot készítesz, használhatsz tortazselét is!
Ennél a receptnél kérlek, hogy saját magad alakítsd az arányokat!
Elkészítés:
- A magtejet tedd fel főni a steviával, vagy a TED által megengedett sziruppal – rizs, tápióka, agave
- A kakaót keverd ki édesítővel, majd kis magtejjel. A két hozzávalót öntsd össze, és rottyants rajta egyet
- Egy késhegynyi agar-agart tegyél a főzetbe, mert akkor kevésbé fagy szilánkosra. Ezzel is főjön 1-2 percig – Az agar-agart el is lehet hagyni!
- Amikor a jégkrém-alap kihűl, akkor rakd a mélyhűtőbe
- Amikor a fagyi jégkásás lesz, akkor keverd meg botmixerrel vagy elektromos keverőfejjel, esetleg (ha bírod) kézi erővel, majd töltsd a fagyit formába, és fagyaszd tovább
Puding
- Ugyanúgy készül, mint a jégkrém, csak nem kell mélyhűtőbe tenni
- Amikor a keverék kihűlt, akkor keményedik meg
Sajnos nekem az agar-agar drága. Ha zselatinporral csinálnám, abból mennyit tegyek (pudingba, nem fagyiba)?
1/2 literhez 1 evőkanállal szoktam
köszönöm.