HÁZI PRAKTIKÁK – Sütemények készítése

praktikaakonyhábanHÁZI PRAKTIKÁK CSENDES DIA GYŰJTÉSE ALAPJÁN

SÜTEMÉNYEK KÉSZÍTÉSE

  • A muffinba tej vagy víz helyett reszelt almát teszek a tojáson kívül. Így is szépen összeáll, sőt, nem lesz annyira tömény, és dióval is lehet csinálni mák helyett, vagy vegyesen. Mindegyik változat nagyon finom!:-)
  • A paleo-sütik esetén az eredeti piskótatészta receptemből indultam ki: 1 tojáshoz 1 púpos evőkanál liszt (Dia 1 tojáshoz 2 kanál lisztet írta, de a kalasszikus arány 1:1-hez /BB/), paleos sütiknél 1 tojáshoz 2 púpos evőkanál darált magot adok (dió, mogyoró – nem földi!!!, mák, stb.). Ha a tésztában gyümölcs is van, és az ‘nedves’, akkor pl. 1 alma vagy 1 banán újabb 1 tojásnak megfelelő „liszt”mennyiséget kap. Így eddig sikerült teljesen zabkorpa mentesen sütnöm, és se nem lesznek ragacsosak, se nem lesznek nedvesek a kész sütemények.
  • Cukor (nyírfa) mindig csak annyi kerül bele, amennyi az íze kedvéért szükséges – banánhoz l. egyáltalán nem kell:), és mostanában teszek bele 1 teáskanál olvasztott, kihűtött ghee-t is, de ez akár el is hagyható.

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.