Francia krémes piskótával



Az általam készített sütemény dizájnján lehet még javítani, főleg a puding állagán, de vendégségbe vittem, ahol óriási sikere volt! Felteszek ide a Google images-ről első helyen egy  képet; A borítás nélküli kép saját!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Süss 4 tojásból és pl. mandulalisztből egy vékony piskóta lapot – Kattints a piskóta szóra!
  • 0,5 dl magtejjel keverj el keményítőt – pl. nyílgyökérliszt vagy alacsony Ch-tartalmú tápióka liszt; ezt az alapot öntsd fel még fél liter magtejjel, és kis lángon, állandó keverés mellett főzzél pudingot, majd 2 db tojás fehérje pici citrommal felvert kemény habját keverd el a pudinggal. Ízesítsd a pudingot vaníliával és mézes sütemény fűszerrel, valamint egy csipet sóval. A pudingot öntsd rá a piskóta alapra.
  • Verj fel 5 db tojás fehérjét, majd főzd meg, és kend rá a pudingra
  • Olvassz fel xukros kakaót, vagy fekete csokoládét 2 dl magtejben, és ezzel locsold meg a főtt tojáshab réteget
  • Süss 4 tojásból egy másik vékony piskóta lapot is, és ezzel borítsd be az eddigi rétegeket

Szórd meg az egész sütit porxukorral, majd vágd fel szeletekre! Készíthetsz rá csokimázat is, ahogyan az első képen látható!

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Francia krémes piskótával”

  1. Megfőzni a felvert tojásfehérjehabot? hogy fog az kinézni? hogy kell megfőzni?vízgőz fölött? el se tudom képzelni..valaki segítene?:)

  2. Az alacsony ch tartalmú tápiókával valóban ki is próbáltátok ezt a krémet? Én egyszer olyannal szerettem volna pudingot főzni, de nekem nem működött, csak a nem ch csökkentettel. De lehet, hogy csak én voltam ügyetlen, bár én kifejezetten erre gyanakodtam.

    1. Az az igazság, hogy igen, megcsináltam ezt a krémest. Csúnya lett a csokimázas képem, csak az a kép nem a sajátom. Abban az időben, amikor ez a süti készült gyakran használtam nyílgyökér lisztet. Egyébként nem tapasztaltam különbséget az tápióka lisztek között. Azt tudom tanácsolni, ha látod, hogy nem eléggé sűrűsödik a krém, akkor tegyél még hozzá. Mint tudjuk nem mindig azonos a minőség. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.