Guacamole III. – mexicoi csípős saláta

Rita receptje

guacamole1

Hozzávalók:

  • 2 db avokádó
  • 1 fej lila hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db lime
  • Fehér bors, chili paprika, csipet só (ha valaki szereti a nagyon csípőset, az egy nagyon kevés wasabit* is tehet hozzá)
  • 0,5-1 dl kesutej (vagy bármilyen más „tej”)

 Elkészítés:

  • A megpucolt és darabokra vágott avokádókat, hagymákat, fokhagymákat és a többi hozzávalót turmixgépben  pépesre turmixold össze
  • Nagyon finom mártogatós, de annyira csípős, hogy a porral oltót be kell készíteni a vacsorához … 🙂

*A vaszabi vagy japán torma a káposztafélék családjába tartozó kétszikű növény. Gyökerét fűszerként használják. Íze rendkívül csípős; ez védi meg attól, hogy megegyék az állatok. Eredetileg hegyi folyók partján nőtt Japánban. Számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. (Wikipédia) – ázsiai boltban kapható!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.