Rita receptje
Hozzávalók:
- 2 db avokádó
- 1 fej lila hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
- Fehér bors, chili paprika, csipet só (ha valaki szereti a nagyon csípőset, az egy nagyon kevés wasabit* is tehet hozzá)
- 0,5-1 dl kesutej (vagy bármilyen más „tej”)
Elkészítés:
- A megpucolt és darabokra vágott avokádókat, hagymákat, fokhagymákat és a többi hozzávalót turmixgépben pépesre turmixold össze
- Nagyon finom mártogatós, de annyira csípős, hogy a porral oltót be kell készíteni a vacsorához … 🙂
*A vaszabi vagy japán torma a káposztafélék családjába tartozó kétszikű növény. Gyökerét fűszerként használják. Íze rendkívül csípős; ez védi meg attól, hogy megegyék az állatok. Eredetileg hegyi folyók partján nőtt Japánban. Számos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. (Wikipédia) – ázsiai boltban kapható!