Korhely leves – káposzta leves

korhelylevesBár bennünket, igazi paleosokat az a veszély nem fenyeget, hogy Szilveszterkor, vagy más alkalommal leinnánk magunkat, mégis felteszem a hagyományos szilveszteri korhely leves paleos megoldását. Ezt a levest másnaposoknak szokták kínálni. A szesz idegméreg, tehát nem fogyasztjuk. Nyilván, hogy aki nem olyan vaskalapos, mint én :-D, az néhány kortyot megenged magának Szilveszterkor.

Hozzávalók és elkészítés egyben – 3 fő részére:

  • 1,5 kg kolozsvári szalonnát főztem tegnap – nem csak levesben való fogyasztásra, így van bőven húsos szalonnám és főzőlevem is
  • 25 dkg savanyított káposztát jól mossál ki
  • Pl. a húsos kolozsvári szalonna levébe – másfél liter – tedd oda a káposztát főni
  • Sót, őrölt vagy szemes borsot tegyél a lébe, továbbá 2-3 babérlevelet
  • A paleo rántást napraforgóbél liszttel érdemes készíteni – 1 evőkanálnyi zsíron pirítsd meg a lisztet, majd szórd meg paprika porral; kevergetve pirítsd tovább, de nehogy odakozmáljon!; végül kevés hideg vízzel hígítsd fel a rántást és öntsd bele a levesbe. A rántást ketogénben hagyd ki!
  • A főtt szalonnából kb. harminc dekányit vágj kockákra és azt is tedd a levesbe
  • Az egészet forrald össze

Érdemes hosszan főtt húsleves levét használni alaplének, akkor igazán sokat tettünk az egészségünkért!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.