Hentesné módra elkészített húsok

Hentesné módra elkészített húsok

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús – valamilyen szaftos (karaj, oldalas); borjúcomb
  • 10 dkg szalonnaVAGY 6-8 db filézett csirke felső comb
  • 1 fej fokhagyma vagy fokhagymapor
  • Só, bors
  • Uborka (nyers vagy ecetes/kovászos/csemege) – néhány szem karikázva
  • 15-20 dkg kolbász
  • 2 dl magtejföl (pl. kesudióból) vagy 2 dl joghurt
  • TEJSZÍNNEL ELKÉSZÍTVE AZ LCHF IRÁNYZATNAK MEGFELELŐEN – KETOGÉN!!!

Elkészítés:

  • Kockázd fel a szalonnát és a kolbászt és pirítsd meg
  • Vágd fel kockákra a sertéshúst, kisebb szeletekben is hagyhatod, vagy filézd ki a csirke felső combokat, és ezeket vágd apróbb darabokra
  • Forrósíts fel egy lábast -, ha van, akkor vaslábast, és pirítsd meg benne a szalonnát
  • Helyezd be a lábasba a sertéshúst vagy a pipi-combokat a bőrével lefelé fordítva, hogy azokból is kisüljön a zsír és megpiruljon, persze idővel forgasd meg
  • Sózd, borsozd, és fokhagymázd (én nagyon szeretem a sok fokhagymát) a husikat, és önts az egészre annyi vizet, hogy a húst ellepje
  • Főzd a fűszeres lében addig a húst, amíg meg nem puhulnak; ha sok lé elfő, akkor egy kis vizet utólag is pótolhatsz
  • A főzési művelet utolsó szakaszában tegyél a most már mártásnak nevezhető lébe hosszában és nem túl vastagon felszeletelt nyers vagy ecetes/kovászos/csemege uborkát; tehetsz bele apróra vágott rozmaringot is
  • Az egészet egyszer főzd át -, és kész
  • Végül önts rá valamilyen magtejfölt
Hentesné csirkehússal
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Hentesné módra elkészített húsok”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.