Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 0,5 kg paszírozott paradicsom vagy 1 liter bio paradicsomlé; A paszírozott paradicsomot kb. 1,5 liter vízzel fel kell önteni
- Tedd oda főni a lét, és szórjál bele ízlés szerint sót, őrölt borsot, friss vagy szárított bazsalikomot, vagy bazsalikom helyett babérlevelet – 1-2 darabot
- Készíts paleo rántást úgy, hogy egy lapos evőkanálnyi zsíron piríts meg 1 lapos evőkanálnyi napraforgóbél lisztet, majd szórd meg paprika porral, és addig pirítsd állandóan kevergetve, hogy oda ne kozmáljon
- A rántást öntsd fel 0,5 dl hideg vízzel, és öntsd bele a levesbe
- Forrald a levest össze
- Készíthetsz a levesbe paleo nokedlit
- Végül tálaláskor locsold meg a leves tetejét vagy olvasztott kanálnyi zsírral, vagy olíva olajjal; a képen látható módon karikázhatsz a leves tetejére paprika karikákat is, ettől a leves még finomabb ízű lesz!