Paradicsomleves paleo rántással és nokedlivel

Paradicsomleves rántással és nokedlivel – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0,5 kg paszírozott paradicsom vagy 1 liter bio paradicsomlé; A paszírozott paradicsomot kb. 1,5 liter vízzel fel kell önteni
  • Tedd oda főni a lét, és szórjál bele ízlés szerint sót, őrölt borsot, friss vagy szárított bazsalikomot, vagy bazsalikom helyett babérlevelet – 1-2 darabot
  • Készíts paleo rántást úgy, hogy egy lapos evőkanálnyi zsíron piríts meg 1 lapos evőkanálnyi napraforgóbél lisztet, majd szórd meg paprika porral, és addig pirítsd állandóan kevergetve, hogy oda ne kozmáljon
  • A rántást öntsd fel 0,5 dl hideg vízzel, és öntsd bele a levesbe
  • Forrald a levest össze
  • Készíthetsz a levesbe paleo nokedlit
  • Végül tálaláskor locsold meg a leves tetejét vagy olvasztott kanálnyi zsírral, vagy olíva olajjal; a képen látható módon karikázhatsz a leves tetejére paprika karikákat is, ettől a leves még finomabb ízű lesz!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.