Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 25 dkg darált vagy nem darált mákot szórj turmixgépbe.
- Önts hozzá 4-5 dl vizet, és turmixold addig, amíg viszonylag egynemű „tejjé” össze nem áll.
- Hozzákeverhetsz 2-3 evőkanál eritritet, vagy ha a TED követője vagy, akkor akár mézet is.
Felhasználhatod önálló italként, vagy sütemények önteteként!
Szia! A mákot be kell áztatni előtte?
Kedves Orsi, Nem nem kell előre áztatni, …, ha áztatod úgy is jó, ha nem úgy is. BB Márta
Köszönöm!
Kedves Orsi! A mákot igenis be kell áztatni kb 5-6 órára.
Ennek azért van jelentősége. hogy az enzimgátlókat
közömbösítjük, amelyek például a
bab esetén tapasztalhatod,ha nincsen beáztatva, akkor enyhe
mérgezést okozhatnak. LGY