Máktej

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 25 dkg darált vagy nem darált mákot szórj turmixgépbe.
  • Önts hozzá 4-5 dl vizet, és turmixold addig, amíg viszonylag egynemű „tejjé” össze nem áll.
  • Hozzákeverhetsz 2-3 evőkanál eritritet, vagy ha a TED követője vagy, akkor akár mézet is.

Felhasználhatod önálló italként, vagy sütemények önteteként!

Chufamix-szel is elkészíthető!

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Máktej”

  1. Kedves Orsi! A mákot igenis be kell áztatni kb 5-6 órára.
    Ennek azért van jelentősége. hogy az enzimgátlókat
    közömbösítjük, amelyek például a
    bab esetén tapasztalhatod,ha nincsen beáztatva, akkor enyhe
    mérgezést okozhatnak. LGY

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.