Hozzávalók:
- Annyi darab csirke felső comb, ahányat szánsz egy személyre – nálam 6 db
- Kb. 30 dkg vegyes zöldség – sárgarépa, zeller, paszternák, fehérrépa kockák = mélyhűtött leveszöldség (Metro); bármilyen egyéni összetétel is megfelelő
- 1 db lehetőleg M-es tojás; AIP-ban 1 ek. zselatin + 1 dl víz – A lényeg az, hogy a massza ne legyen túlságosan nedves!
- Só, őrölt bors, őrölt paprika, fokhagyma; AIP-ban só, fokhagymam oregáno
- 2 evőkanál zsír
Elkészítés:
- Filézd ki a csirke felső combot (A felső combok mérete egészen más, ha házi csirkét sikerül szerezned! – A képen ilyent látsz!)
- Készítsd el a tölteléket – a zöldség, a tojás/AIP kötőanyag, a fűszerek és a száraz anyag összekeverésével.
- Töltsd meg a combokat, és fogpiszkálóval tűzd össze, és helyezd el egy mély tepsiben.
- Ha van maradék zöldséged, akkor pl. egy fagyi kanállal nyomj zöldség gombócokat is az edénybe.
- A combok és a gombócok közé tegyél zsír darabokat, vagy előre zsírozd ki az edényt.
- Kb. 40 perc alatt fog elkészülni az étel; félidőben forgasd meg, majd közeledve az utolsó percekhez ismét forgass a csirkedarabokon egyet és pirítsd meg azokat.
- A gombócokat forgatás nélkül meg lehet sütni.
Kedves Márta!
A mirelit zöldséget megpárolod vagy csak kiengeded ? A pipinek a bőrét fűszerezed valamivel? Köszönöm válaszod. Szilvi
Kedves Szilvi, A mélyhűtött zöldség meg fog főni töltelékként is. A fűszerek, melyeket felsoroltam nem csak a töltelékbe, hanem természetesen a csirke külső részére is kerüljenek. Bár úgy készítettem, ahogy leírtam, de ha sütéskor mondjuk fél dl vizet is a csirke és gombócok alá öntesz, és hagyod, hogy elfőjön, akkor tutira át fog jól sülni és minden meg fog puhulni. Márta