Süti szívek

Hozzávalók:

  • Piskóta maglisztből alaprecept – most őrölt dióval készült; 1 cm-es vastagságban elterítve
  • A tetejére – sárgabarack, cékla turmixolva és zselantinnal (személy szerint agar-agar-ral) az állagát javítva; A céklával piros színt akartam volt elérni, de végül a barackkal együtt barna lett, így …; van tapasztalatom a céklával, hogy milyen finom tud lenni süteményekben, tehát nyugodtan kísérletezzetek pl.: cékla, citrom, mézes fűszerek, zselírozottan keverékével
  • Némi 90%-os csokireszelék – kb. 3 dkg
  • Nem volt gond, hogy még csokireszelék és a szín kedvéért alaposan megmosott narancs héja is került a süti tetejére

Elkészítés:

  • Süsd meg a piskótát, majd helyezd egy deszkalapra
  • Készítsd el a mázat, és az egész lapot kend be vele
  • Szív formával szurkálj ki belőle szívecskéket -, nekem 21 db lett a 6 tojásos – szokványos piskóta lapból (maradt törmelék, melyet egy krémbe használtam fel!; akár elrakhatod egy kis zacskóban mélyhűtőbe, ha egyáltalán marad belőle, mert közben megeszegeted!)
  • Miután egy részét ajándékba vittem, ezért muffin papírokba tettem a sütidarabokat, de ha egyben akarnád tálalni, akkor ez elhagyható

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.