Töltött gombafejek

Ágni receptje és képei

Hozzávalók a töltött gombához:

  • nagy, barna csiperkék
  • paradicsomos darált hús (minden gombafejre kb. 2-3 ek-nyi, nagyságtól függően)
  • 1-2 tojás
  • kesudió tejföl
  • darált parmezán sajt

Elkészítés:

  • Készítsd el a húst, az alábbiak szerint:
  • Megfuttatjuk az apróra vágott hagymát a felhevített olajon. Beletesszük a darált húst és a fokhagymát majd kifehéredésig gyorsan kavarjuk
  • Beletesszük a paradicsomlevet, babérlevelet, ízesítőket és körülbelül 45 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha időközben elfőné a levét kicsi forró vízzel pótoljuk.
  • Minden gombafejre számíts 2 evőkanálnyi húst, ha nagyon nagyok, akár 3-t is
  • Ezt a mennyiséget vedd ki a darált húsból és keverj hozzá 1-2 nyers tojást, mennyiségtől függően (5 gombához 1 tojást, 10 gombához 2 tojást, stb..)
  • A gombákat tisztítsd meg (én soha nem mosom őket, mert a vizet is magukba szívják és akkor sütéskor csak köpködnek), húzd le a gombafejekről a bőrt, úgy, hogy a fejek szélén csípd meg egy késsel őket
  • Kiveszem a kalap másik oldalából a szárcsonkot és egy kis ecsettel seperd is le őket mindkét oldalukon
  • Olívaolajat önts egy megfelelő tepsibe, majd helyezd el benne a gombafejeket, a száras, belső részükkel természetesen felfele
  • Sózd, borsozd őket, majd kanalazd beléjük a darált húst; Erre kanalazd rá a kesu-tejfölt, és szórd meg reszelt parmezánnal
  • 200 fokos sütőben süsd pirosra őket

Kesudió tejföl készítése:

  • A kesudiót egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd csipet sóval és kevés olívaolajjal (1 cs. dióhoz kb 1 ek olaj) krémesre mixeljük. Teljesen fehér, krémes masszát kapunk.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.