Panki receptje és képe
Hozzávalók:
- Fasírtgolyók (akár a maradék hasznosítására is tökéletes a recept)
- Paleocsinta metéltre vágva (tészta helyett)
A mártáshoz:
- Kb. 1 liter passzírozott paradicsom
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 szép sárgarépa tisztítva, előre felkarikázva
- Paradicsomok kockára vágva (pl. hámozott felezett paradicsom készen)
- Só, bors, (lehetőleg friss, nem szárított) oreganó, bazsalikom
- 2 evőkanál zsír
Elkészítés:
- A hagymákat apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk
- Ha már üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sárgarépát, és együtt pároljuk tovább addig, ameddig a répa még roppanós, de már nem nyers
- Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, óvatosan felforraljuk
- Összevágott paradicsommal gazdagítjuk, és pár percig rotyogtatjuk (nem kell a hozzávalókat szétfőzni), a végén tesszük csak hozzá az apróra vágott fűszereket és néhány percig még együtt kavargatjuk, nagyon lassú tűzön
- Ízlés szerint, néhány evőkanál vörösborral is megbolondíthatjuk (A szesz főzés hatására elpárolog!)
- Ha elkészült a mártás, beleszedjük a fasírtgolyókat és együtt a „tésztára” szedjük, olíva bogyóval, kemény sajttal megszórva, vagy anélkül tálaljuk
Szia! Megváltozott az oldalam címe, de nem tudom itt javítani… 🙁 Teendő? Újra kell regelnem, vagy van valami módosítási lehetőség?
Új helyem:
http://www.panki.hu
Köszi! 🙂
Ezt csak én tudom megtenni 😀 Ahogy egy pici időm lesz, lecserélem a hivatkozásokat. szia, Márta
Sejtettem! 🙂 Köszönöm szépen! További szép napot!
Pan.
Lecseréltem a hivatkozásokat! Szia, BB