Nápolyi húsgombóc gluténmentesen

Panki receptje és képe

 Hozzávalók:

A mártáshoz:

  •  Kb. 1 liter passzírozott paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 szép sárgarépa tisztítva, előre felkarikázva
  • Paradicsomok kockára vágva (pl. hámozott felezett paradicsom készen)
  • Só, bors, (lehetőleg friss, nem szárított) oreganó, bazsalikom
  • 2 evőkanál zsír

Elkészítés:

  • A hagymákat apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk
  • Ha már üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sárgarépát, és együtt pároljuk tovább addig, ameddig a répa még roppanós, de már nem nyers
  • Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, óvatosan felforraljuk
  • Összevágott paradicsommal gazdagítjuk, és pár percig rotyogtatjuk (nem kell a hozzávalókat szétfőzni), a végén tesszük csak hozzá az apróra vágott fűszereket és néhány percig még együtt kavargatjuk, nagyon lassú tűzön
  • Ízlés szerint, néhány evőkanál vörösborral is megbolondíthatjuk (A szesz főzés hatására elpárolog!)
  • Ha elkészült a mártás, beleszedjük a fasírtgolyókat és együtt a „tésztára” szedjük, olíva bogyóval, kemény sajttal megszórva, vagy anélkül tálaljuk
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Nápolyi húsgombóc gluténmentesen”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.