Tepertős pogácsa – Csilláé

Törökné Tóth Csilla receptje és képe

Hozzávalók:

  • 5 dkg makadámdió liszt
  • 10 dkg NatureCookta mandulaliszt
  • 2 evőkanál utifűmaghéj
  • 1 teáskanál szódabikarbona
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 10 dkg darált töpörtyű
  • 3 db tojás
  • 1,5-2 dl víz

Elkészítés:

  • Összekeverjük a hozzávalókat, jól összegyúrjuk
  • A víznek először csak a felét öntjük hozzá; Az utifűmaghéj magába szívja a vizet, elkezd zselésedni és utána öntünk még hozzá vizet, hogy ne legyen száraz, hanem jó puha könnyen kezelhető tésztát kapjunk
  • Golyókat lehet gyúrni (nem nyújtani), és kilapítani őket pogácsa formára
  • A tetejét vagdosd be, és egy felvert tojással kend meg
  • 190 fokon 20-25 percig sütjük a pogácsákat

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Tepertős pogácsa – Csilláé”

  1. Sütöttem 4/3-as (4 liszt+3 egyéb hozzávaló) pogácsát, mindenik lisztből 3 púpozott evőkanállal tettem:
    -szezámmagliszt
    -mandulaliszt
    -kendermagliszt
    -kókuszliszt
    3 púpozott evőkanál disznózsír
    3 db. tojás
    3 kanál reszelt /dobozos Aldi/parmezán sajt
    só és őrölt köménymag ízlés szerint
    1 csomag gluténmentes élesztőpor
    annyi víz, hogy jól formázható massza legyen, összegyúrtam , ….5 percet hagytam a tűzhely tetején kelni, …..majd gombócokat formáltam a két tenyerem között, mint anno a gyurmából , ellapítottam , szilikon lapra raktam őket, lett 30 db. és még 5 percet letakarva kelesztettem, majd 20 perc alatt megsütöttem, szép pirosak és finomak lettek, egyáltalán nem szalonnás!….nem mertem elsőre szódabikarbónát használni, de majd a következőben!

    Örülök neki, A.

    1. Kedves Amazon, A receptet örömmel felteszem a blogra. Nem tudnál egy képet is küldeni. A képnek nagy felbontásúnak kellene lennie. Köszi, BB Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.