Sonkás-spenótos tésztacsoda

Panki zabos, kecskesajtos – kompromisszumos receptjét az alábbiakban 100%-osra átfogalmazom; a linkre kattintva Panki oldalán találod magadat 😀

„Ennél a receptnél nem írok pontos mennyiségeket, mert ízlés szerint alakíthatjuk aszerint, hogy köretnek, vagy egytálételnek készítjük el.

(Zablisztből palacsintákat sütünk, majd egymásra pakolva, metéltre vágjuk őket. Panki)

  • Serpenyőben megpirítunk 15-20 dkg vékonyra csíkozott füstölt-főtt tarját (vagy bacont), majd kiszedjük, és a metéltre szórva félretesszük.
  • A zsíron megfonnyasztunk 2-3 marék spenótlevelet, adunk hozzá 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, felöntjük 1-1,5 dl (zabtejszínnel Panki) kesudió tejföllel vagy kókusztejszínnel (BB), és jól megrotyogtatjuk.
  • Sót és egyéb fűszert nem igényel. Hozzáadjuk a baconos tésztát, és jól összeforgatjuk. (A végén megszórtam kockázott házi kapros kecskesajttal. Panki) A végén megszórhatod kemény sajttal – pl. Cheddarral vagy Parmezánnal
  • A képen göngyölt csirkemell (szintén kecskesajt van benne, és baconba göngyöltem) köreteként szerepel. Isteni volt!” A kecskesajt helyett göngyölj a baconba Cheddart (mostanában az Intersparban elérhető áron lehet kapni! BB)
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.