Lángos mandulalisztből (fokhagymás, snidlinges, sonkás, libatepertős, sajtos)

A recept és a képek Willson blogjáról valók; a recept folytatódik a „paleoldalon …” – a linkre kattintva – káposztás lángos és kenyérlángos receptekkel.

„Hozzávalók:

  • 3 tojás (vagy annak megfelelő tojásfehérje)
  • 2 evőkanál  mandulaliszt
  • 1 lapos kanálnyi pirított (őrölt) szezámmag
  • só, őrölt kömény
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • egy kevés citromlé
  • reszelt fokhagyma (utólag is rákenhető)
  • a sütéshez  (liba)zsír

Elkészítés:

  • A hozzávalókat alaposan összekeverjük, laza nokedlitészta állagúra.
  • Fél órát pihentetjük és ha szükségét látjuk, mert besűrűsödött, még egy pici szódavízzel fellazítjuk.
  • Érdemes a szódabikarbónát csak ekkor hozzátenni, és megkóstolni még nyersen a tésztát, nehogy sótlan maradjon. 
  • A masszába keverhetünk a reszelt fokhagyma helyett apróra vágott, zöld fokhagyma-levelet, snidlinget, (darált) sonka maradékot, vagy frissen kisütött libatepertőt…
  • Forró libazsírral bőségesen kikent serpenyőben elterítjük és mindkét oldalán megsütjük.
  • Sóval, fokhagymával, esetleg egy kevés (ráolvasztott) érett, kemény, reszelt sajttal fogyaszthatjuk.
  • Főzelék mellé feltétnek, vagy akár önálló ételnek is kiváló.

 Megjegyzés:

  • A hét közben összegyűlt tojás fehérje is alkalmas hozzá.
  • Kerti grillezésnél a hideg lángost a parázs fölött lehet átsütni, hagyományos kenyérszelet helyett fogyasztható”.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.