Citromos avokádókrémes torta

tmp_citromkrémes-torta-41520242450

A recept és a képek a Paleokonyha oldaláról valók

Hozzávalók az alaphoz:

  • 6 dkg mandula
  • 4 dkg szezámmag
  • 2 db tojás
  • 2 ek. eritrit
  • 1 mk. szódabikarbóna

A magokat ledaráltam, a tojásokat felvertem, és minden hozzávalót alaposan összekevertem. 18 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában sütöttem 170 fokon 30 percig.

Hozzávalók a krémhez:

  • 4 db érett avokádó
  • 2 db citrom (csalóka lehet, inkább kóstoljátok, mert mérettől és lédússágtól is függ)
  • 18-20 db (aszalt) datolya
  • 2 ek. kókuszzsír

A datolyákat alaposan lemostam, majd feldarabolva alacsony lángon pároltam őket kb 1 dl vízzel, amíg magukba szívták a nedvességet. Botmixerrel jól összeturmixoltam az avokádókkal, a citrom levével és a kókuszzsírral. A krémet a kihűlt alapra kentem, a tetejét reszelt étcsokival szórtam meg (kb. 3-4 dkg volt).

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.