Paleo mákos pite – almával

tmp_makos-suti-reszelekbol-1519482686

A recept és a kép a Paleokonyha oldaláról való

Hozzávalók:

  • 20 dkg kókuszreszelékből készült tej előállítása során visszamaradó, még nedves reszelék (lemértem, 24 dkg volt); vagy 20 dkg lehetőleg apró szemű (BB megjegyzése)
  • 20 dkg mákliszt (lehet ugyanennyi mák is)
  • 3 db alma; ennek megfelelő mennyiségű cukkini vagy tök (BB megjegyzése)
  • 5 dkg-nyi édesítés (én 1/4 mk. steviát használtam) – édesszájúaknak mehet picit több is
  • 5 ek. kókuszzsír (ha nem lisztet, hanem mákot használsz, akkor csak 3 ek.)
  • 4 db tojás
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3 marék mazsola

Összekevertem a máklisztet a reszelékkel és a szódabikarbónával, a tojást pedig felvertem az édesítővel, a zsírral és a vaníliával. Összegyúrtam az egészet, hozzáadva a lereszelt almákat és a mazsolát. Kókuszzsírral kikent tepsiben 180 fokon 30 percig sütöttem.

Nem száraz, nem vizes, könnyű és finom, remek reggeli lehet! :-)

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.