A recept és a kép a Paleokonyha oldaláról való
Hozzávalók:
- 20 dkg kókuszreszelékből készült tej előállítása során visszamaradó, még nedves reszelék (lemértem, 24 dkg volt); vagy 20 dkg lehetőleg apró szemű (BB megjegyzése)
- 20 dkg mákliszt (lehet ugyanennyi mák is)
- 3 db alma; ennek megfelelő mennyiségű cukkini vagy tök (BB megjegyzése)
- 5 dkg-nyi édesítés (én 1/4 mk. steviát használtam) – édesszájúaknak mehet picit több is
- 5 ek. kókuszzsír (ha nem lisztet, hanem mákot használsz, akkor csak 3 ek.)
- 4 db tojás
- 1 tk. vanília aroma
- 1 tk. szódabikarbóna
- 3 marék mazsola
Összekevertem a máklisztet a reszelékkel és a szódabikarbónával, a tojást pedig felvertem az édesítővel, a zsírral és a vaníliával. Összegyúrtam az egészet, hozzáadva a lereszelt almákat és a mazsolát. Kókuszzsírral kikent tepsiben 180 fokon 30 percig sütöttem.
Nem száraz, nem vizes, könnyű és finom, remek reggeli lehet!