Csokis-diós len-szezámos szelet

Hozzávalók:

  • 20 dkg lenmag (lehet lenmagpehely is!)
  • 10 dkg szezámmag (pehely is lehet!)
  • 2-3 dl víz, amennyit a massza felvesz
  • 10 dkg 90%-os csokoládé (Wawel lengyel csoki elérhető áron kapható!)
  • 2 dl magtej (kesudió tej, mandula tej, kókusztej), vagy tejszín
  • Ízlés szerinti édesítés – érdemes intenzíven édesíteni, mert a len-szezám alap és az igen keserű csokoládé ezt megkívánja – méz, stevia, eritrit tetszőlegesen válaszd meg!
  • Mézeskalács fűszerkeverék 1 evőkanállal

Elkészítés:

  • A lenmagot és a szezámmagot keverd össze, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy a süteményhez való massza összeálljon; legalább fél órát hagy állni
  • Simítsd el a masszát egy sütőlapon (Kipróbáltam papír nélkül sütni, és működött!)
  • Szárítva, a legalacsonyabb fokozaton süsd a tésztát legalább 30 percig
  • 2 dl magtejben (kesu) az összetördelt csokoládét .- hozzáadott xukorral – állandó keverés mellett olvaszd fel (Nem lett semmi baj, hogy nem vízgőz felett dolgoztam!)
  • Borítsd ki a sütilapot, és kend meg a még meleg csokoládé masszával
  • Kb. 15 dkg diót darálj meg kissé darabosra, és hintsd meg a sütemény tetejét
  • Végül vágd szeletekre

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.