A receptet Kovács Zsuzsi küldte
A kép a Google images-ről való
- Kacsahús 1-1,5 kg
- Savanyú káposzta
- Só, bors, bio szárított zöldségkeverék
- Kb. fél liter savanykás fehér vagy vörös bor
Elkészítés:
- Egy nagy lábasba egymásra rétegezve rakd le a következő hozzávalókat:
- Egy sor kacsa fűszerezve sóval, borssal, paleos szárított zöldséggel (elhagyható!)
- Egy réteg kimosott savanyú káposzta
- Újból jön egy sor kacsa
- Ismét egy réteg kimosott savanyú káposzta
- Annyi savanykás fehér vagy vörös borral felöntöd a rakottast, hogy ellepje (A bor szesztartalma a főzés során keletkezett hő hatására elbomlik!)
- Lassú tűzön főzd meg a kacsás káposztát
- Amikor puha, szedd ki egy mély sütőformába, és süsd ropogósra