Faragó-Juhász Barbara receptje és képe
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 2 dkg útifű maghéj
- 2 dl víz
- 2 tojás
- 1 mk. só
- ½ mk. szódabikarbóna
- 5 dkg napraforgómag őrölve
- 5 dkg őrölt szezám
- 5 dkg őrölt dió
- 5 dkg tökmag őrölve
- 2 dkg szezámmag egyben
Elkészítés:
- Az útifű maghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad
- Egy tálba tesszük a lisztté őrölt magokat, a sót, a szódabikarbónát, a tojásokat és az útifű maghéj zselét
- Az egészet jól összegyúrjuk, majd a masszából vizes kézzel szép formás zsemléket formázunk
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmaggal és 190-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Szia Barbi!
Azt szeretném kérdezni,hogy mivel őrlöd a magvakat?És mennyire?Mert az én aprítóm szerintem nem meg eléggé?
Kedves Ági, Kávédarálóval őrölj. BB Márta