Kaszinótojás paleosan (5 db)

Hozzávalók:

  • 5 db tojás töltésre
  • 2 db tojás sárgája majonézhez
  • 2 db tojás sárgája tartárhoz
  • Só, őrölt bors, 3 evőkanál eritrit vagy 1 ek. méz
  • 1-1,5 dl olíva olaj
  • 2 maroknyi kesudió vagy mandula – a magtejfölhöz és tartárhoz; a TED-szerint nem a legszerencsésebb sok magot fogyasztani, így ebben a szellemben nyugodtan használd a tej zsírját a tejszínt vagy fermentált joghurtot
  • 2 dl víz
  • 0,5 kg vegyes kockázott zöldség – sárgarépa, paszternák, zeller
  • Petrezselyem zöldje a díszítéshez

Elkészítés:

  • 5 db tojást főzz keményre, majd 10 perc főzés után öntsd le róla a forró vizet
  • A tojásokra engedj hideg vizet, és kicsit törd meg enyhe ütögetéssel a tojások héját; hagyd állni a hideg vízben legalább 8 percig
  • Pucold meg a kemény tojásokat, és vágd le azok alját, valamint  óvatosan nyomd ki a fehérjéből a sárgáját, vagy kanalazd ki
  • Mindeközben főzz puhára fél kg vegyes kockázott zöldséget, és amikor kb. 20 perc alatt megpuhul, akkor öntsd le róla a forró vizet, és hagyd kihűlni a francia salátának való alapot, melyet rögtön a tálaló tálba tehetsz
  • A turmixgépbe üss bele 1 db tojás sárgáját és rögtön adj hozzá 1 teáskanál mustárt; kezd el a turmixolást a legkisebb fokozaton
  • Miközben a gép dolgozik, eközben fokozatosan önts a gépbe olíva olajat – összességében kb. 1-1,5 dl-t
  • Szórj egy teáskanálnyi sót, egy csipetnyi őrölt borsot és egy evőkanál eritritet vagy mézet is a forgó krémbe; amikor jól összeelegyedett, akkor készen van a majonéz, melyet önts egy pohárba
  • A kemény tojások sárgáját keverd össze 1-2 evőkanál majonézzel, és töltsd vissza a tojások fehérjébe
  • A turmixgépbe ezután tegyél két marok magot, öntsd fel 2 dl vízzel, és a legnagyobb fokozaton daráld hosszasan – legalább 3-5 percig – magtejföl helyett használhatsz tejszínt vagy joghurtot
  • Az elkészült magtejfölbe vagy a tejszínbe/joghurtba üss bele egy tojás sárgáját, tegyél bele 1 teáskanál sót, 1 evőkanál eritritet, vagy mézet, csipetnyi őrölt borsot és egy teáskanálnyi mustárt – ez lesz a tartár
  • A tartárral öntsd le a puhára főtt és már kihűlt zöldségeket
  • A megtöltött tojásokat helyezd el a francia saláta ágyon, és petrezselyemmel díszítsd azokat
  • A kaszinó tojásokat hűtve tálald!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.