Az ötletet a Paprika TV – Hugh mesterhármasa műsorából vettem, a receptem csak hasonló!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1 nagy fej zellert tisztíts meg és vágd fel vékony lapokra
- Egy sütőedény alját zsírozd ki, és rakd le a vékony zeller lapok felét az edénybe, és vagdoss rá újhagyma szárat, télen vörös hagyma karikákat
- 2-3 szem körtét pucolj meg, és karikákra vágva tedd a zeller lapok tetejére – Ha körtét is használsz, akkor nem lesz 100% paleo az étel, mert sütött a gyümölcs!
- 1 kg darált csirke, sertés, pulyka – tetszés szerint! – darált húst fűszerezz apróra vágott újhagymával, sóval, őrölt borssal, piros paprikával
- AIP követése esetén metélőhagymát-snidlinget, kurkumát, fahéjat, borsikafüvet, kakukkfüvet, gyömbért használhatsz fűszerezésként.
- A sütőbe egyengetett fűszerezett darált húst borítsd be a maradék zellerlapokkal és hintsd meg kevés sóval, őrölt borssal és arany sárga kurkumával
- Alufóliával fedd le az edényt, és az első 45 percben így süss, majd még 10 percig süsd tovább az ételt, hogy a zeller lapok ropogósra süljenek