Hozzávalók:
- 10 db kisebb méretű vagy 8 db nagyobb tojás
- 1 db tojás fehérje a virágokhoz
- 4 evőkanál mandula liszt, vagy őrölt mandula, vagy őrölt dió
- 5 evőkanál eritrit
- Fél citrom leve
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Vanília – kikapart szál, vagy eszencia, vagy aroma
- 1 db nagy méretű narancs leve; ha van bio narancsunk, akkor mehet a tésztába a héjának a reszeléke is
- 3 evőkanál kakaó
- A mázhoz: 10 dkg 90%-os csokoládé + 5 dkg kakaóvaj, vagy ghee (NaturCookta kakaóvajat használtam)
- Ibolya fejek
Elkészítés:
- A tojások sárgáját habverővel és 3 evőkanál eritrit hozzáadásával verd fel habosra
- A tojások fehérjét is verd fel citromlé hozzáadásával keményre és adj hozzá 1 evőkanál xukrot is
- A liszt hozzáadását kezd a sárgájához való adagolással, kis adagokban …, lazítsd fel hozzá adott kevés fehérjével, majd folytasd a liszt szórását, fehérjét – közben a kakaót is keverd hozzá a tésztához
- Jöhet a keverékbe a szódabikarbóna is
- Zsírpapírral kibélelt sütőedénybe öntsd a tésztát, és előmelegített sütőben – közepes lángon süsd tűpróbáig, mely kb. 40 perc sütési idő lesz
- Közben gőz fölött olvaszd fel a csokoládét és a kakaóvajat (Nem tettem bele további édesítést, de te megteheted!)
- A megsült tésztát borítsd ki egy tálcára, locsold meg narancslével, és ízlés szerint kisebb vagy nagyobb kockákra vágd fel
- Helyezd el úgy a kockákat, hogy a ráöntendő csokoládé körbefogja; akár tedd két tálcára
- Öntsd le a felolvasztott csokimázzal
- Az ibolya virágait forgasd meg egy külön tálba kikészített tojásfehérjébe, majd pedig egy másik tálban lévő xukorban hempergesd meg
- A xukros ibolyákkal díszítsd fel a kockákat