Csokis csokikocka ibolyával

Hozzávalók:

  • 10 db kisebb méretű vagy 8 db nagyobb tojás
  • 1 db tojás fehérje a virágokhoz
  • 4 evőkanál mandula liszt, vagy őrölt mandula, vagy őrölt dió
  • 5 evőkanál eritrit
  • Fél citrom leve
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Vanília – kikapart szál, vagy eszencia, vagy aroma
  • 1 db nagy méretű narancs leve; ha van bio narancsunk, akkor mehet a tésztába a héjának a reszeléke is
  • 3 evőkanál kakaó
  • A mázhoz: 10 dkg 90%-os csokoládé + 5 dkg kakaóvaj, vagy ghee (NaturCookta kakaóvajat használtam)
  • Ibolya fejek

Elkészítés:

  • A tojások sárgáját habverővel és 3 evőkanál eritrit hozzáadásával verd fel habosra
  • A tojások fehérjét is verd fel citromlé hozzáadásával keményre és adj hozzá 1 evőkanál xukrot is
  • A liszt hozzáadását kezd a sárgájához való adagolással, kis adagokban …, lazítsd fel hozzá adott kevés fehérjével, majd folytasd a liszt szórását, fehérjét – közben a kakaót is keverd hozzá a tésztához
  • Jöhet a keverékbe a szódabikarbóna is
  • Zsírpapírral kibélelt sütőedénybe öntsd a tésztát, és előmelegített sütőben – közepes lángon süsd tűpróbáig, mely kb. 40 perc sütési idő lesz
  • Közben gőz fölött olvaszd fel a csokoládét és a kakaóvajat (Nem tettem bele további édesítést, de te megteheted!)
  • A megsült tésztát borítsd ki egy tálcára, locsold meg narancslével, és ízlés szerint kisebb vagy nagyobb kockákra vágd fel
  • Helyezd el úgy a kockákat, hogy a ráöntendő csokoládé körbefogja; akár tedd két tálcára
  • Öntsd le a felolvasztott csokimázzal
  • Az ibolya virágait forgasd meg egy külön tálba kikészített tojásfehérjébe, majd pedig egy másik tálban lévő xukorban hempergesd meg
  • A xukros ibolyákkal díszítsd fel a kockákat
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.