A recept még részletesebben és a képek
Hozzávalók:
- 15 db friss, egész tojás
- 1,5 l tisztított víz
- mokkáskanálnyi só és stevia
- vanília rúd héja
Ízesítés:
- 6 dkg vaj
- 4 evőkanál Xukor0
- vanília kaparék
- 5 dkg mazsola
Elkészítés:
- A vizet felraktam főni sóval, Steviával és a vaníliával, közben a tojásokat feltörtem, és botmixer segítségével egyenletesre összehabartam.
- A homogenizált tojáslét a forrásban lévő vízbe csorgattam (vanília előtte kivéve!) és egyenletes keverés közben megfőztem.
- Sűrű szűrőn leszűrtem a levét, és a fönnmaradt masszát még melegen megízesítettem: Xukor0, vanília, mazsola és kb. 6 dkg vaj (ami a melegtől ráolvadt).
- Alaposan összedolgoztam, majd a hűtőben lehűtöttem, hogy a vaj a préseléskor ne folyjon ki a vízzel együtt.
- Egy nagyméretű szitát kibéleltem gézlappal és a hideg masszát beletöltöttem
- Egy idő után, mikor már nagyjából kicsorgott, súlyt raktam rá és így préseltem tovább 1-2 óra hosszat.
- Ezután már csak tálcára tenni és díszíteni kellett … én friss gyümölcsökkel, amit nálunk a Húsvéti Nyuszi, csokival bevont aszalványokkal turbózott fel