Sárgatúró paleosan

Sárgatúró torta
Sárgatúrós paleocsinta
Sárgatúró édesen

A recept még részletesebben és a képek

Willson oldalán találhatók

Hozzávalók:

  • 15 db friss, egész tojás
  • 1,5 l tisztított víz
  • mokkáskanálnyi só és stevia
  • vanília rúd héja

Ízesítés: 

  • 6 dkg vaj
  • 4 evőkanál Xukor0
  • vanília kaparék
  • 5 dkg  mazsola
Elkészítés:
  • A vizet felraktam főni sóval, Steviával és a vaníliával, közben a tojásokat feltörtem, és botmixer segítségével egyenletesre összehabartam.
  • A homogenizált tojáslét a forrásban lévő vízbe csorgattam (vanília előtte kivéve!) és egyenletes keverés közben megfőztem. 
  • Sűrű szűrőn leszűrtem a levét, és a fönnmaradt masszát még melegen megízesítettem: Xukor0, vanília, mazsola és kb. 6 dkg vaj (ami a melegtől ráolvadt). 
  • Alaposan összedolgoztam, majd a hűtőben lehűtöttem, hogy a vaj a préseléskor ne folyjon ki a vízzel együtt.
  • Egy nagyméretű szitát kibéleltem gézlappal és a hideg masszát beletöltöttem
  • Egy idő után, mikor már nagyjából kicsorgott, súlyt raktam rá és így préseltem tovább 1-2 óra hosszat.
  • Ezután már csak tálcára tenni és díszíteni kellett … én friss gyümölcsökkel, amit nálunk a Húsvéti Nyuszi, csokival bevont aszalványokkal turbózott fel
Sárgatúró egy tömbben
Sárgatúró sósan


Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.