ChufaMix – növényi tej készítő és egy „Túrós paleocsinta”

"A termék ára 12 900 Ft. Készülünk akciós csomagokkal is, amelyekben ha a ChufaMix mellé nálunk vásárolnak bizonyos alapanyagokat (amelyek az akcióban részt vesznek), akkor az alapanyagok árából 10 % árengedményt adunk.
A terméket a NoMilk (1025 Budapest, Törökvész út 89-91.; Rózsadomb Center I. emelet 130.) üzletben tudják megvásárolni, de hamarosan indul a webshopunk is, ahol szintén meg lehet majd rendelni. Ha postai kiszállítást választanak, akkor a szállítási költség postai utánvétellel 2060 Ft 2 kg alatt." NoMilk

chufamissajátgép

A kisméretűnomilklogoNomilk ChufaMix kipróbálásra kapott tejkészítőjét a mai napon felavattam. Készítettem benne kesudió tejet. Egyelőre csak simán, ízesítés nélkül, ahogy egyébként is szoktam.

A 2 literes edénybe öntöttem 1 liter vizet, melyen egy skála a 0.5 litert és az 1 liter mennyiséget is mutatja.

A tejkészítő másik tartozéka a fehér színű peremes betét, melynek alsó részén szűrő található.

A harmadik kellék a préselést segítő fehér műanyag bot, a negyedik pedig a fedő, mely használatával a tárolás higiénikussá válik (2 fedő is jár az edényhez).

Tejkészítés:

  • Az edénybe öntöttem 1 liter vizet
  • Belehelyeztem a szűrőt
  • 1 marék kesudiót szórtam bele
  • Botmixerrel aprítottam a kesudió magokat (hosszasan, megszakításokkal 3-4 percig)
  • A préselő segítségével kinyomtam a szűrőrészből az összes levet
  • Végül fakanállal kikanalaztam a morzsalékot

Ezen kép beszél a mai – tejen kívüli – alkotásomról, mégpedig a „túrós paleocsinta” tölteléke. Ezt a tölteléket a szűrőn fennmaradó morzsalékból készítettem. Egy kisebb fél citrom levével, némi eritrittel kevertem össze a „túrót”, majd a NaturCookta lisztből készült gesztenyelisztes paleocsintát megtöltöttem vele, egy kávéskanálnyi Paleo olajjal gazdagítottam.

Túrós paleocsinta
Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “ChufaMix – növényi tej készítő és egy „Túrós paleocsinta””

    1. Kedves Pirkko, Kérdésedre a következő választ tudom adni, mely a mai napon a NoMilk-től érkezett:

      „A termék ára 12 900 Ft. Készülünk akciós csomagokkal is, amelyekben ha a ChufaMix mellé nálunk vásárolnak bizonyos alapanyagokat (amelyek az akcióban részt vesznek), akkor az alapanyagok árából 10 % árengedményt adunk.

      A terméket az üzletben tudják megvásárolni, de hamarosan indul a webshopunk is, ahol szintén meg lehet majd rendelni. Ha postai kiszállítást választanak, akkor a szállítási költség postai utánvétellel 2060 Ft 2 kg alatt.” NoMilk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.